כל מה שצריך לדעת על חוזים עתידיים – המדריך שלכם

מסחר בחוזים עתיד'יים

מה המשמעות של חוזה עתידי? האם בכלל ניתן לסחור על מה שיהיה בעתיד? מנין הם באו ועל איזה צורך הם עונים?

המדריך למסחר בחוזים עתידיים

יתכן ורבים מכם נתקלו במושג חוזים עתידיים. כדי להבין מה זה חוזה עתידי, בואו נחזור בערך מאה שנים אחורה. ונסתכל על חקלאי. בסתיו, איפשהו בספטמבר-אוקטובר, זורע החקלאי את החיטה. החקלאי מצפה ליבול באביב. הבעיה היא שהחקלאי לא יודע כמה הוא יקבל על החיטה שלו באביב.

כאשר הוא מגיע באפריל לשוק החיטה, כמה דברים קורים. ראשית, הוא לא לבד. הוא וחבריו החקלאים מגיעים ביחד, כי מה לעשות, היבול גדל באותו זמן. וכך מוצא עצמו החקלאי מתחרה עם חבריו החקלאים על ליבם של סוחרי החיטה, ונאלץ לעיתים גם להסכים למחיר.

דבר נוסף קורה, כשמגיע האביב, מבינים עד כמה יבול החיטה עלה יפה או לא. אם יבול החיטה הצטמק, כתוצאה מקרה, או משרב, הרי שמחיר החיטה יעלה. החקלאי יקבל הרבה יותר על החיטה שלו, וסוחרי החיטה, בעלי תחנות הקמח, ישלמו הרבה יותר. מחירי הלחם והמאפים יעלו. מאידך, אם יבול החיטה עלה בשפע, אצל החקלאי שלנו, ואצל חקלאים אחרים, הרי שהשפע בחיטה יגרום למחירי החיטה לרדת, לשמחתם של סוחרי החיטה ובעלי תחנות הקמח.

לכל היתרונות של מסחר בחוזים עתידיים>>>

מבחינתו של החקלאי, העלויות הן בדרך כלל צפויות וידועות מראש. הוא יודע כמה ישלם פחות או יותר על עובדים, ועל הציוד החקלאי, ועל כל השאר. הידיעה הזו, היתה גורמת לו כבר באביב, לתמחר פחות או יותר את מחיר החיטה שלו. כלומר מבחינתו של החקלאי, הוא היה שמח לדעת כבר בסתיו, כמה יקבל על כל ק"ג חיטה.

מבחינתם של סוחרי החיטה, בעלי תחנות הקמח, זה נתון שגם הם היו שמחים לדעת מראש. הרי גם הם יודעים מה המחיר שהם יכולים לבקש על הקמח שלהם. גם הם היו שמחים אם ניתן היה לדעת את מחירי החיטה כבר בסתיו, ולא רק כשהחקלאי מגיע לשווקים, כלומר לא רק על המקום, או באנגלית – on the spot.

שי באבד בשיחה עם מנכ"ל מכללת פסגות על שוק ההון ומשבר הקורונה:


כדי להתגבר על הבעיה הזו, החקלאי וסוחר החיטה, היו מגיעים להסכם כבר בסתיו על כמה ישלם סוחר החיטה לחקלאי באביב. מבחינתם זו עסקה מעולה, כי היא מבטיחה ודאות. בשלב הבא, הבורסות השונות, התחילו לעשות סטנדרטיזציה של ההסכמים העתידיים האלה, ואפשרו מסחר בחוזים העתידיים האלה. לחוזים העתידיים האלה קוראים Futures.

לדעת הכל על שוק ההון, חוזים עתידיים, אגרות חוב והשקעות – בואו ללימודי שוק ההון במכללת פסגות>>>

מסחר בחוזים עתידיים

המקום הראשון שפתח את המסחר בחוזים עתידיים, היה בשיקגו בבורסה שנקראת – Chicago Board of Trade. אחריה נפתחו עוד בורסות רבות בארה"ב ובעולם, שמאפשרות מסחר בחוזים עתידיים, Futures.

מרגע שהבורסות איפשרו את המסחר בחוזים עתידיים, בעצם הם הזמינו פנימה לתוך העולם הזה, גם כאלה שכלל לא קשורים למי שהזכרנו קודם – למשל לחקלאי ולסוחר החיטה. כיום יש חוזים עתידיים רבים, והמסחר בהם מתאפשר בעצם לכל אחד ואחד. עד כדי כך שהמסחר ברובו נעשה משיקולים של ספקולציה. כלומר בין משקיעים שמנסים להרוויח מהתנודה של נכס הבסיס. כיום רק כ-3% מהחוזים העתידיים בעולם מגיעים לכדי מה שנקרא מימוש פיזי. כלומר מסחר שבו עוסקים צדדים שבאמת זקוקים לסחורה עצמה (מפיק הנפט ובית הזיקוק, מגדל הקפה ומפעל הקליה ועוד).

מסחר בחוזים, מינוף

כדי לסחור בחוזים עתידיים ניזדקק לחשבון למסחר אצל ברוקר שמאפשר למי שסוחר דרגו גם לסחור בחוזים עתידיים. בנוסף, יש מרכיב בחוזים עתידיים שמאפשר למי שפועל בו לסחור בהיקפים משמעותיים יותר מהיקף הכספי שיש להם בחשבון. זה נקרא מינוף. נסביר.

אם אתה קונה חוזה עתידי על הנפט, החוזה העתידי הוא בהיקף של 1000 חביות נפט. כלומר שאם מחיר חבית נפט הוא 70$ לחבית, ההיקף הכספי של חבית נפט הוא 70,000$. במידה ותרצה לסחור על חבית נפט, הברוקר ידרוש ממך שיהיו לך בחשבון רק כ-4,000$. כלומר אתה יכול לסחור בהיקף גבוה הרבה יותר מההיקף הכספי בחשבון. כמובן שהמשמעות היא שניתן לייצר רווחים (וגם הפסדים) בהיקף משמעותי יותר מזה שנמצא בחשבון שלך. זו המשמעות של מינוף.

מסחר בחוזים עתידיים – ראוי ללמוד

כיסינו כאן כמה מהמאפיינים הבסיסיים של מסחר בחוזים עתידיים, Futures. מן הסתם ראוי להעמיק וללמוד עוד על כך, מכללת פסגות מציעה קורסים מקצועיים שמועברים על ידי סוחרים מקצועיים, פעילים בשוק ההון ובחוזים עתידיים.

הקורסים שמוצעים בפסגות משלבים הן את הידע הפרקטי של תחום המסחר הזה, והמשמעויות שלו, ובנוסף גם את הניתוח הטכני שמאפשר ניתוח גרפים שמאפשרים קבלת החלטות בפעילות בחוזים עתידיים. מסחר בחוזים עתידיים יכול להשתלב בפעילות השקעה רגילה, בנוסף לפעילות במניות או בכל מכשיר פיננסי אחר, והוא כמובן יכול להיות עיקר הפעילות של הסוחר.

לאור העובדה שחוזים עתידיים פוקעים במועד מסוים, מטבע הדברים הפעילות בחוזים עתידיים היא פעילות מסחר אקטיבית, ולא פעילות השקעה לטווחים ארוכים של שנים.
בכל מקרה, את כל הדברים האלה תוכלו ללמוד בפסגות. בוא ללמוד מהמומחים.

מתעניינים בקורס? השאירו פרטים ונתקשר אליכם בהקדם

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן