אנליסטים בשוק ההון

מדי פעם אנחנו שומעים המלצות של אנליסטים.
מה תפקידם? במה הם מסייעים לשווקים? כיצד ניתן להיעזר באמירות של האנליסטים? האם הם צודקים? האם ניתן להיעזר בהם במסחר בשוק ההון?

מיהם האנליסטים בשוק ההון ומה תפקידם?

אנליסט עובד בבית השקעות. ישנם שני סוגי אנליסטים. הראשון – אנליסט Buy Side, נותן חוות דעת למנהלי ההשקעות, בבית ההשקעות, האם מניה או אגרת חוב ראויה לקניה. הוא מבצע מחקר על החברות השונות, ובסוף מפרסם בתוך בית ההשקעות את דעתו על החברה, וניירותיה. בדרך כלל עבודות אלה, מיועדות פנימה בתוך בית ההשקעות, ולא מגיעות לציבור.
הסוג השני של אנליסטים, הוא אנליסט Sell Side. כאן מדובר בדרך כלל בשירות שמעניק בית ההשקעות לציבור הרחב, ובעיקר לציבור שפועל באמצעותו בשוק ובבורסה. המודל העסקי של האנליסטים, מגיע מארה"ב, שם אנליסט Sell Side מסקר חברות, ובית ההשקעות מקווה שפעילות האנליסטים, תגרום ללקוחות השונים לעבוד ולסחור באמצעות בית ההשקעות, ובאופן זה להרוויח מהפעילות של המשקיעים.
המודל בארץ קצת פחות מובהק, ואנליסטים בארץ (בין אם בבתי ההשקעות השוני, ובין אם בבנקים), מפרסמים סקירות קודם כל לקהל לקוחותיהם, הם הראשונים לדעת, וזה מעניק מעין 'יתרון' ללקוחות אלה, על פני הציבור הרחב. זה כעקרון אמור לייצר את היתרון ללקוחות בית ההשקעות, ולתמרץ אחרים להשקיע באמצעות בית ההשקעות. בנוסף, הפרסום לקהל הרחב, אמור להגדיל את שמו של בית ההשקעות, ולהצביע על יכולות מחקר גבוהות שקיימות בבית ההשקעות, ועל הדרך להצביע על איכות ניהול הכסף של בית ההשקעות.

מהו מסחר יומי אונליין בבורסה?עבודת האנליסט

אנליסט אמור לבצע הערכה לשווי חברה שנסחרת בבורסה. איך הוא עושה זאת? בעיקר תוך שימוש במודל מימוני, שמבצע תחזית והערכה של תזרימי המזומנים של החברה, שנים קדימה. את המזומנים האלה, מהוונים להיום, כלומר מחשבים מה שווים תזרימים אלה היום. לאחר מכן מוסיפים את שווי נכסי החברה, ומפחיתים את ההתחייבויות של החברה. את השווי, מחלקים לכמות המניות, ומגיעים למחיר יעד למניה.
סולם הדירוג משתנה בין אנליסט לאנליסט, אבל בעיקרון, אם מחיר היעד שקבע האנליסט גבוה משמעותית מהמחיר הנוכחי בבורסה, האנליסט מעריך שהמחיר הנוכחי מצביע על הזדמנות, והוא ממליץ על – 'קניה', או 'קניה חזקה', או לפי סולם אחר – 'תשואת יתר'. במידה והמחיר הצפוי לפי הערכת האנליסט, יחסית קרוב למחיר בבורסה, ההמלצה תהיה 'החזק' או 'תשואת שוק', כלומר, אין כאן הערכה שהמניה תניב תשואה גבוהה מאשר תשואת שוק ההון כולו. אם לדעת האנליסט מחיר המניה בבורסה גבוה מהערכתו, הוא ימליץ על מכירת המניה או 'תשואת חסר'.
מעבר למודל היוון תזרימי המזומנים, האנליסט מנתח את החברה בהסתמך על הדוחות הכספיים שלה, הן ביחס לעצמה, לאורך זמן – האם חל שיפור או שאולי חלה הרעה בביצועי החברה. אנליסט גם משווה את החברה לחברות אחרות בתחום בו היא פועלת, ובוחן עד כמה ביצועי החברה עדיפים (או שלא) על החברות המקבילות אליה בתחום.

מה נדרש כדי להיות אנליסט

אנליסט אמור להבין בקריאת הדוחות הכספיים של החברה. למרות שזה עוזר, אנליסט לא נדרש להיות רואה חשבון, שכן הוא עצמו לא מרכיב את הדוחות האלה, הוא קורא את הדוחות, ומפיק מהם את המשמעויות במהלך הניתוח שלו את החברה.
הכלים שהאנליסט עובד איתם הם כאמור הדוחות הכספיים.
אתרי האינטרנט השונים הקיימים היום, לוקחים את המידע שהחברות השונות מפרסמות בבורסה, וממירות אותו לתצורת מידע נוחה מאוד לשימוש של כלל המשקיעים. לא מעט אתרים מציעים בעצמם את המידע בצורה של יחסים פיננסיים – כלומר לוקחים נתון ממקום אחד בדוחות הכספיים, ומצרפים לנתון אחר, וכך ניתן לקבל מידע על החברה.
משקיעים רבים יכולים היום בעצמם, בעזרת הידע המתאים לקרוא ולאסוף את הנתונים השונים, ולהיעזר בהם בהחלטות ההשקעה השונות.
לפרטים על לימודי שוק ההון לחצו כאן עכשיו >>>

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן