כשאתה מגיע לשוק ההון, מביא את הכסף שלך, שעבדת קשה עבורו, ומשקיע אותו בשוק, בלי ידע מוקדם, אתה צפוי לשלם על זה שכר לימוד.
מי שיוודא שזה יקרה זה השוק עצמו, ובמוקדם או במאוחר, השוק יגבה ממך שכר לימוד. לימודים מקדימים ימנעו את שכר הלימוד הזה
אנשים רבים מגיעים לשוק ההון ללא ידע. שומעים מחבר על איזה "טיפ" על מניה, שומעים פתאום על חברה שירדה כל כך הרבה, ושעכשיו, הנה עכשיו זה הזמן לקנות. שוברים איזו תוכנית חסכון, ו…הופ מעיפים את הכסף על המניה הזו. בדרך כלל זה נגמר לא טוב.
שוק ההון הוא מקום שדורש הבנה מקצועיות וידע. המזל הגדול הוא שכדי להתמצא בשוק ההון לא נדרש ידע אינסופי, שעות על שעות של לימודים, ותארים מתקדמים. יש אוסף של כללים שצריך להכיר אותם, כדי להתמצא לא רע בשוק ההון.
הפער בביצועים בין מי שרוכש ידע והשכלה אפילו בסיסית בשוק ההון, לבין מי שמגיע לשוק ללא כל ידע וכלים לפעולה מדהים, עד כדי כך שזה פשוט לא ברור למה אנשים לא עושים לעצמם את הטובה הזו, והולכים ללמוד איך להתנהל בשוק ההון.
>> לבניית תוכנית עבודה מותאמת עבורכם, לחצו כאן <<
כלים בסיסיים – מה זה בכלל שוק ההון
הדברים הראשונים שלומדים בלימודי שוק ההון, הם הדברים הבסיסיים, המינוחים הבסיסיים. מה התפקיד של השוק, מה זה מדד ואיזה מדדים יש, קצת על הבורסות השונות, איך חברות מגיעות לשוק ההון, מה קורה במהלך המסחר, וכיצד המסחר מתנהל, סוגי ההוראות השונות למסחר. היבטים נוספים הקשורים לחברות ורלבנטיים למשקיעים כמו – מה זה דיבידנד, איזה מכשירי השקעה יש חוץ ממניות, מה זו אגרת חוב, קרן נאמנות ועוד.
נקודות התחלה – איך אני מוצא חברות מעניינות להשקעה
איזה דברים חשוב להקפיד כשבאים לחפש חברות מעניינות להשקעה. מה זו בכלל חברה מעניינת להשקעה ומה הופך אותה לכזו? מה מבדיל חברה אחרת מחברה אחרת? מה מאפשר לחברה כלשהי להציג תוצאות טובות, במונחים של רווחיות, תשואה למשקיעים, על פני שנים רבות.
איך בוחנים מאיזה חברות להתרחק – למשל, האם החברה עשויה להיקלע לקשיי נזילות? האם היא לוקחת יותר מדי חוב? או להיפך.
איך הצמיחה בפעילות של החברה לאורך הזמן? האם היא מגדילה את הרווחים שלה? האם היא מוכרת יותר? ועוד שלל היבטים, שאמורים לבחון כשבאים להסתכל על חברות מעניינות להשקעה. למזלנו, היום קל, פשוט ונוח להשיק את המידע הזה, הוא נפוץ, חינמי ובאיכות מעולה לטובת מי ששוקל לפעול בשווקים.
נקודות כניסה – מה התזמון הנכון
לא כל חברה ראויה, זה הזמן לרכוש. מתי הזמן הנכון, איך אני יודע אם עכשיו זה הזמן לרכוש אתה מניה. האם רק בגלל שהיא ירדה המון, זה הזמן לרכוש אותה? (רמז, לא! ואם כבר ממש הפוך).
מה המשקיעים האחרים, או כלל השוק חושב על המניה הזו? איך אני בכלל יודע מה המשקיעים האחרים חושבים על המניה? מה הכלים שיסייעו לי לזהות את דעת המשקיעים האחרים על המניה?
האם ניתן בכלל להבין משהו מתנועת המחיר של המניה? מכמות המניות שמחליפה ידיים ביום מסחר נתון? כיצד אני מזהה שהמניה נמצאת במומנטום חיוב, ואיך לנצל זאת?
ניהול פיננסי – כמה נכון להשקיע בכל מניה
אחרי שזיהינו חברות מעניינות להשקעה, ובחנו את נקודות הכניסה הטובות ביותר, צריך לזהות כמה כסף מכניסים לתוך הפעולה הזו. היבטים נוספים הם איך מנהלים את העסקה, מתי אני מוכר את המניה אם נניח היא לא מקיימת את מה שאני חשבתי שהיא תעשה, מתי אני מוכר ומממש את המניה ברווחים?
ידע ישפר תוצאות
זה אולי נשמע הרבה, אבל זה ממש פשוט, ממש בהישג יד. אגב, הדרך האחרת היא לקבל את שכר הלימוד משוק ההון, לא מראש אלא בדיעבד, כלומר כשתעשה את הטעויות בעצמך, על הכסף שלך. עכשיו תענה על השאלה הזו – לא עדיף קודם ללמוד?
מתעניינים בלימודי שוק ההון? השאירו פרטים בטופס מטה ויועץ לימודים יחזור אליכם למידע נוסף