3 הטעויות שאתה עושה ובגללן לא התחלת לייצר הכנסה בשוק ההון (ואיך אתה יכול לשנות את זה)

עידן הקורונה הסתיים, ואם אתה קורא את המאמר הזה, יכול להיות שאתה בין אלו שלא הצליחו לנצל את המשבר כדי לייצר הכנסה משוק ההון.

בכל יום נוצרת הזדמנות חדשה בשוק ההון, אך בזמני משבר נמצאות ההזדמנויות הגדולות ביותר. תשאלו את הדור הצעיר. זה בדיוק מה שהם עשו במהלך שנת הקורונה – "הכו" את הבורסה. הנה כמה דוגמאות למניות שהתפוצצו בתקופה האחרונה: אמזון, שרשמה עלייה של כ-90%, וטסלה עם עלייה דרמטית של כ-400%. אלו הן דוגמאות בודדות ולא חסרות נוספות.

הדוגמאות הללו לא נועדו כדי לסנוור אותך עם רווחים, או לגרום לך לחשוב שבתוך כמה ימים היית יכול להיות מיליונר (זה לא אפשרי) – אנחנו רק רוצים לחשוף בפניך את ההזדמנויות שאנשים, בדיוק כמוך, ניצלו בשנה האחרונה.

אבל מה איתך? אתה נשארת בחוץ.

תתעודד – אתה לא היחיד. לרוב האנשים שנשארו בחוץ כמוך יש סיבות דומות.

בשורות הבאות נדבר על 3 הסיבות שבגללן לא התחלת לייצר הכנסה בשוק ההון ואיך תוכל לשנות את זה

  1. הפחד שלך מתחום שוק ההון: התכונה הטבעית והמוכרת שלנו היא פחד ובעיקר כשמדובר בהשקעה כספית של הכסף שלנו. אתה לא רוצה להפסיד את הכסף שלך או לסכן אותו. החשש שהכסף שלך, אותו צברת בעבודה קשה במשך שנים, יהיה בסיכון – גורמת לך פשוט לא לעשות כלום. תוסיף לכך גם את חוסר ההיכרות שלך עם התחום, או שמועות שליליות ששמעת על שוק ההון, כמו למשל, האנשים הקרובים אליך שהפסידו הון בעבר, כמו גם, אי היציבות שאפיינה את הבורסה בתקופה האחרונה והסטיגמה (השגויה) שמדובר בהימורים (עיקר כספי.

את הסיבה הזאת ניתן לנטרל על ידי צבירת ביטחון ולמידת התחום לעומק. ידע שווה ביטחון, וככל שתצבור אותו כך החששות שלך יפחתו. תהליך זה זהה לתקופה בה התחלת ללמוד נהיגה: בהתחלה לומדים עם מורה נהיגה, צוברים ביטחון, עוברים את בחינת התיאוריה ולאחר מכן נוהגים לבד.

 

  1. אתה חושב (וטועה) שצריך סכום כסף רב כדי להשקיע: רוב האנשים סבורים כי צריך לגייס סכום כסף גבוה כדי להשקיע בשוק ההון, אך האמת היא, ששוק ההון פתוח כמעט בפני כל סוחר, גם אם לא קוראים לו ביל גייטס או אילון מאסק.

בעקבות גל של סוחרים חדשים, בעיקר צעירים, שנכנסו לבורסה לאחרונה, זיהו בתי ההשקעות את הפוטנציאל והחליטו לאפשר לסחור בבורסה בסכומים קטנים של כמה מאות שקלים.

מדו”ח שפרסמה לאחרונה הבורסה בתל אביב, עולה כי מספר החשבונות החדשים בבתי ההשקעות בישראל קפץ ב־55% במחצית הראשונה של 2020 לעומת התקופה המקבילה ב־2019

כמעט לכל אדם שמעוניין להתחיל להתמקצע בשוק ההון, יש את האפשרות להתחיל לסחור בסכומים של מאות שקלים. כך בדיוק אנחנו מלמדים וממליצים להשקיע: תחילה בסכומים קטנים, לשם ההתנסות וצבירת הניסיון. כך לדוגמה, הבנק הדיגיטלי של בנק לאומי "פפר", השיק לאחרונה שירות המאפשר לרכוש חלקי מניות בוול סטריט ב-50 ש"ח – מהפכה של ממש!.

רוצה להתחיל ללמוד להשקיע? השאר פרטים

[contact-form-7 id="29340" title="טופס מאמר 3 הטעויות שאתה עושה ובגללן לא התחלת לייצר הכנסה בשוק ההון"]

 

  1. יש לך דעות קדומות שמונעות ממך להתחיל: כמו רבים, גם אתה נחשפת לדעות קדומות על שוק ההון במהלך השנים: הימורים, שוק לא יציב, אנשים הקרובים אליך שהפסידו כסף ומפצירים בך לא להתחיל או להיכנס לתחום הזה ועוד. אז נכון, כניסה לשוק ההון ללא כל ידע מקדים, תוך הסתמכות על המזל, בהחלט עשויה לגרום לאנשים להפסיד את כספם ולזכור את שוק ההון כחוויה שלילית. אך חשוב לזכור, כי כמו בכל דבר בחיים, קיימת קורלציה גבוהה בין רכישת ידע, כלים ומיומנויות בסיסיות לבין הצלחה. על מנת להצטרף לרשימה מכובדת של אלפי ישראלים שמייצרים הכנסה משוק ההון, חשוב להקפיד ללמוד כל הזמן, להתעדכן במגמות החדשות, ולדעת בעל פה את מושגי היסוד, הפרקטיקה והטכניקות העדכניות למסחר חכם. ההבטחות להתעשרות מהירה ללא כל מאמץ ולימוד מקצועי אינן דבר ריאלי. עבודה קשה, מחקר שוק והיצמדות לכללי הברזל של שוק ההון – בהחלט כן.

אז איך תוכל לשנות את המצב שלך ולהתחיל ללמוד לייצר הכנסה בשוק ההון?

במשבר האחרון, הדור הצעיר הצליח "להכות" את הבורסה, בזכות ההיכרות והידע הרב שלו עם עולם הטכנולוגיה. מניות בולטות שהובילו את העליות היו מניות הטכנולוגיה. אין ספק כי הדור שחי ונושם טכנולוגיה – זיהה וניצל את ההזדמנות.

בכל יום נולדת מניה חדשה עם פוטנציאל וסיכוי להפוך להיות אמזון או טסלה הבאה – והצעד הראשון שלך הוא ללמוד כיצד לזהות את הזדמנויות האלו, כיצד להשקיע בצורה חכמה, ולא פחות חשוב מכך – ללמוד ממרצים בעלי ניסיון שיעזרו לך בצעדים הראשונים בשוק ההון.

כדי לשנות את המצב שלך אתה צריך להתחיל בשיחה עם יועץ לימודים מטעם המכללה, שידאג להתאים לך את הקורס המתאים ביותר עבורך.

רוצה להתחיל ללמוד להשקיע? השאר פרטים

[contact-form-7 id="29340" title="טופס מאמר 3 הטעויות שאתה עושה ובגללן לא התחלת לייצר הכנסה בשוק ההון"]

נתוני מניות נלקחו לפי: TradingView טסלה ואמזון: מרץ 2020 עד יוני 2021

נתוני דו"ח בורסה ת"א: כתבה מאתר 'כלכליסט' מאת: סופי שולמן (13.8.2020)

נתונים על "פפר": כתבה מאתר 'כלכליסט' מאת: חזי שטרנליכט (22.09.2019)

 


יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן