כותב: יואל צור, יועץ מנטלי ומאמן אישי, מנחה את הקורס: "אימון מנטלי להצלחה במסחר"
קבלו את 20 הטיפים הטובים ביותר למתחילים בשוק ההון:
1. כסוחר מתחיל, אחת הטעויות הגדולות ביותר שאתה יכול לעשות, במיוחד לאחר שעשית מספר עסקאות מוצלחות, זה לחשוב שאתה יודע מה אתה עושה, כאשר אתה בעצם לא.
זה יהיה אחד הגורמים לטעויות עתידיות שתעשה במסחר.
2. לא נדרשת כל מיומנות כדי להיכנס לעסקה מנצחת. נדרשת מיומנות בכדי לעשות זאת באופן עקבי.
3. הייה לא מקורי. שמור את האסטרטגיות החדשניות ואינדיקטורים המותאמים אישית לזמנים שלאחר שכבר למדת לסחור.
4. אל תשפוט עסקה לפי התוצאה שלה. עסקה טובה יכולה להתברר כמפסידה. עסקה רעה יכולה להתברר כמנצחת.
5. בהתחלה אל תתמקד יותר מדי בלהרוויח כסף. מאחר ואתה עדיין בתהליך שיפור, המטרה שלך לא צריכה להיות "לעשות כסף", המטרה שלך צריכה להיות "לעשות עסקות טובות".
6. במסחר, אין מפקח או מנהל שבודק איך אתה מבצע או איזה החלטה אתה מקבל. הצלחה, לטוב ולרע, תלויה לגמרי בך. זה לא בשביל כולם. גלה אם זה בשבילך.
7. למרות שרוב העבודה שלך שמה דגש על ניתוח טכני, אל תזלזל בהשפעה שיש ליסודות הפונדמנטלים על תנועת המחיר. הבנה כזו יכולה לספק לך יתרון יחסי במסחר.
8. אל תפריז בחשיבות של מציאת מערכת המסחר הכי טובה. לא פחות חשוב הם פסיכולוגיה וניהול כסף.
רוצים להבין את שוק ההון ולהצליח? לימודי שוק ההון במכללת פסגות!>>>
9. חדרי מסחר וצ'אט באינטרנט יכולים להיות כלי למידה טובים וגם מדי פעם מאוד משעשעים, אבל תוודא שאתה מבצע עסקאות שמבוססות על מודלים שאתה למדת בעצמך ועל תוכנית המסחר שלך.
10. חסל את הטעויות שלך. עשה זאת על בסיס יומי, טעות אחר טעות. בסופו של דבר יגמרו לך הטעויות.
11. גלוש באינטרנט והתחבר עם סוחרים אחרים, שאל את השאלות הנכונות (מילת מפתח: הנכונות) ושתף אחרים.
הצטרף לרשת חברתית או מועדון משקיעים, זו אחת ההשקעות הכי טובות שאתה יכול לעשות. חשיפה לאנשים אחרים ושיטות מסחר נוספות יכולים להעשיר אותך, אבל בחיים אל תסמוך רק על מה שמישהו אחר אומר, אלא תמיד עשה את עבודת המחקר בעצמך.
12. דבר אחד בטוח; יהיו לך עסקאות מפסידות, אך עם טכניקות טובות לניהול כספים, תוכל לאבד רק חלק קטן מהרווחים לטובת אותם עסקאות לא טובות כאשר השוק הולך נגדך ולפנות לך את הזמן והכספים לטובת העסקאות היותר מוצלחות כאשר השוק הולך איתך.
13. אתה לא יכול לשלוט על התוצאה של המסחר. אתה יכול רק לשלוט על הביצוע ועל לקיחת הסיכון.
14. סבלנות היא המפתח. לכן אתה כסוחר לא צריך לעבוד עם מטרות יומיות, אלה אם כן אתה מתעסק במסחר יומי אלא עם מטרות חודשיות.
כך אתה נמנע מלרדוף אחרי עסקאות שלא מתאימות לסטנדרטים שקבעת. קח רק עסקאות שתומכות במודלים שקבעת עם אישור ברור לביצוע ואם אינך רואה עסקה: לא לסחור.
15. אין שיטת מסחר שמצליחה 100% מהזמן. קבל החלטה לכניסה לעסקה תוך התבססות על שילוב של כמה מודלים ושיטות מסחר שהוכיחו את עצמן לאורך זמן.
16. אל תנתח מנטלית יותר מדי את העסקאות שלך, אל תעקוב אחר כל נר בעת התפתחותו. לאחר שזיהית את הסטופ ואת היעדים בבירור כנס ותן לעסקה לרוץ. לפעמים תזוז קצת מהמסך, זה יכול לעזור.
17. תכנית מסחר יכולה לעזור לך לזהות, אם סדרה של הפסדים קרתה עקב תנאי שוק או בשל טעויות מסחר.
18. אני מסתכל על מסחר כמו ניהול עסק קטן. ללא לקוחות, אין ספקים, אין מלאי, אין שכירות, אין חובה בשעת פתיחה קבועה, אין מרדפי גביה אחרי תשלומים שחייבים לי, לא מנהלים עובדים ולא צריך לסמוך על אף אחד. שכחתי משהו? אה כן, זו העבודה הכי טובה שיש.
19. זה עוזר להיות אדם חיובי. אני לא מתכוון לאדם שמשלה את עצמו או אחד עם עודף ביטחון (כאלו יש הרבה), אלא פשוט חיובי. מסחר זה מקצוע שבו ניתוח, סיכון ולחץ הם חלק מהחבילה ומנטלית זה יכול מאוד לעזור לך אם אתה אדם חיובי.
20. תרגל ניהול תיק זהיר שבו אתה מתחיל קטן ולאט לאט גודל צעד אחר צעד.
מאחל לכולם מסחר מוצלח.
יואל צור, יועץ מנטלי ומאמן אישי, מנחה הקורס: "אימון מנטלי להצלחה במסחר"
המכללה עוסקת בלימודי שוק ההון ומסחר בלבד, אינה מספקת שירותי ייעוץ השקעות כהגדרתם בחוק, ואינה בעלת רישיון מכוח החוק. יודגש: מבזקי המידע והשיעורים בחדרי המסחר כוללים נתונים כלליים אודות אירועים בשוק ההון, ואינם מתיימרים להוות תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של אדם מסוים