פתיחת חשבון מסחר עצמאי

פתיחת חשבון מסחר עצמאי

בשנים האחרונות נראה כי האפשרות להשקעה בבורסה הפכה לתחום עניין פופולרי, והיום יותר ויותר אנשים מעוניינים להשתתף במסחר. זה אומר מצד אחד שרבים בוחרים להיעזר בבתי השקעות ובסוכנים שיבצעו את כל הפעולות בשבילם, אך ישנם הרבה מאוד אנשים שמעדיפים לקפוץ למים ולסחור בעצמם ולשם כך יש צורך בפתיחת חשבון מסחר עצמאי. אם גם אתם שוקלים להיכנס לתחום של השקעות בשוק ההון ועדיין לא בטוחים איך לעשות את זה, זה הזמן להכיר את הנושא. מהו חשבון מסחר עצמאי ולמה צריך אותו, מהם השלבים לפתיחת החשבון ולמה כדאי לשים לב? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם.

מהו בכלל חשבון מסחר עצמאי?

חשבון מסחר עצמאי בבורסה ובשווקי הון הוא בראש ובראשונה היתר לסחור באופן עצמאי ובלי תיווך. מעבר לכך מדובר בעצם בסוגים שונים של פלטפורמות למסחר שבהן נוכל לבצע את כל הפעולות השונות באופן עצמאי. ישנן סוגים רבים של מערכות מסחר עצמאיות, רובן מהעולם וחלקן מערכות ישראליות שמותאמות לשוק המקומי. בחשבון מסחר עצמאי אפשר לבצע פעולות שונות כמו הגדלת מסגרת אשראי, הפקדה ומשיכה של כסף מחשבון הבנק, כלים סטטיסטיים לניתוח נתונים, סקרי מניות, סימולטורים לחיזוי לפני השקעה ועוד.

חשבון מסחר עצמאי הוא בעצם הדרך שבה נשקיע בשוק ההון, אם נבחר לעשות זאת בעצמנו, וזאת בצורה בטוחה ושקולה תמיד. כאן תוכלו למצוא את 5 כללי ברזל למשקיע הנבון בשוק ההון ואת כל המידע ההתחלתי שאתם צריכים לקראת השקעות חכמות.

למה צריך לפתוח חשבון מסחר עצמאי?

אולי שווה דווקא להתחיל בשאלה ההפוכה, למי לא כדאי לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולמה? ובכן – למי שאין זמן להתעמק בנתונים, רצון להכיר מערכת חדשה ולצלול לעומק עולם המסחר ושוק ההון (ועדיין מעוניין לסחור כמובן) – כדאי שישקיע בבורסה דרך בית השקעות או ברוקרים עצמאיים. מכך אפשר להבין שמי שמוכן להשקיע זמן ומשאבים ללמידת במערכת וללמידת עקרונות למסחר בטוח, פתיחת חשבון מסחר עצמאי מתאימה לו.

מהם היתרונות של פתיחת חשבון מסחר עצמאי? תחילה תוכלו לחסוך את תשלום העמלה לבית ההשקעות או לברוקר שלכם וזהו רק היתרון הראשון. בסופו של דבר צריך לזכור שכשמדובר במסחר בשוק ההון – כסף בכיס הוא שם המשחק ומי שיסחור באופן עצמאי וישקיע בכך, יכול פוטנציאלית להרוויח יותר.

שלבי פתיחת חשבון מסחר עצמאי

פתיחת חשבון מסחר עצמאי היא לא עניין מסובך כלל, וכל אחד יכול לעשות זאת בקלות ובמהירות. אלו הם השלבים העיקריים לפתיחת חשבון מסחר עצמאי:

  • בחירה של פלטפורמת מסחר: בשלב הראשון יש להיכנס אל אחת מפלטפורמות המסחר הקיימות. תהליך הבחירה הוא חשוב בפני עצמו ולפני שתבחרו בפלטפורמה כזו או אחרת מומלץ בחום לקרוא על האפשרויות השונות, לערוך השוואה ולהכיר לעומק את היתרונות ואת החסרונות של כל מערכת כזאת.
  • פתיחת חשבון: אחרי שבחרתם את פלטפורמת המסחר שמתאימה לכם, תצטרכו לפתוח בה חשבון מסחר. תהליך פשוט שדומה לתהליך ההרשמה לכל אתר או רשת חברתית, ובו נדרש לכתוב את השם שלנו, את הכתובת, מספר הטלפון, כתובת הדואר האלקטרוני וכן הלאה.
  • חתימות: לאחר ההרשמה הראשונית יהיה עלינו לחתום על כמה מסמכים. אלו הם בעצם חוזים, כמו כל תקנון שימוש להרשמה באתרים אחרים, רק שהם מורכבים מעט בגלל אלמנט המסחר. נכון – אלו מסמכים ארוכים אבל מומלץ לקרוא אותם לפני שחותמים. ולמי שלא מבין כל כך את תוכן הדברים מומלץ בהחלט להתייעץ עם עורך דין או מומחה בתחום ולהיות על הצד הבטוח.

וזהו בגדול – מכאן אפשר בעצם להתחיל לסחור וחשוב לעשות זאת במתינות ובאופן מושכל. שימו לב שהתהליך עשוי להשתנות במקצת מפלטפורמה אחת לאחרת, אך אלו הם באופן כללי השלבים העיקריים בתהליך.

מה חשוב לבדוק לפני שפותחים חשבון מסחר עצמאי?

לפני שאתם פותחים חשבון מסחר עצמאי ובעצם בוחרים את הפלטפורמה שבה תסחרו, שווה לבחון לעומק את העיניים האלה:

  • עמלות דמי ניהול בחשבון: קיימות בכל פלטפורמת מסחר ובהן התעריפים משתנים. נסו למקסם את הרווחים שלכם ולמצוא פלטפורמה שלהן עמלות ניהול סבירות ולא גבוהות מדי.
  • עמלות קנייה ומכירה של ניירות ערך: גם על קנייה ומכירה של מניות יש בדרך כלל עמלה מסוימת וגם את הנושא הזה חשוב לבחון לעומק. בדקו באופן ספציפי מהי העמלה למסחר בבורסה הישראלית ומהי העמלה למסחר בשווקי הון בחו״ל.
  • אבטחת מידע: בהחלט אלמנט שחשוב מאוד לבדוק לעומק. זכרו שמדובר בכסף שלכם, בפרטי האשראי שלכם ובגישה אל חשבון הבנק שלכם. בחרו בפלטפורמה רצינית שלה תקני אבטחה מתקדמים ואל תתפשרו בנושא הזה.
  • תמיכה טכנית ושירות לקוחות: זכרו כי בסופו של יום מדובר בתוכנות מחשב ותקלות קורות מפעם לפעם. על כן, ברגע האמת אתם צריכים תמיכה טכנית ושירות לקוחות שלו מענה מהיר ומקצועי כדי להתגבר על בעיות כאלו. בעניין הזה שווה בהחלט לנסות ולמצוא המלצות ממשתמשים והכי טוב זה לקבל המלצות אובייקטיביות ממקור ראשון.
  • שירותים נוספים: מרבית הפלטפורמות המובילות מציעות עוד מגוון של שירותים נלווים כמו קבלת מידע וניתוחים סטטיסטיים מאנליסטים מקצועיים, מדריכי השקעות, התייעצות עם ברוקרים בלייב, גישה לכתבות ולמידע על חברות שמסייע בבחירת ההשקעה וכן הלאה. 

סכום הפקדה מינימלי

בחלק מבתי ההשקעות ומפלטפורמות המסחר ישנו סכום הפקדה מינימלי. כך למשל סכום ההפקדה המינימלי הממוצע במערכות המסחר של בתי ההשקעות המובילים בישראל עומד על 15,000 שקלים והסכומים קצת שונים כשמדובר במערכות מחו״ל. אגב – במערכות המסחר של הבנקים אין סכום הפקדה מינימלי, אבל חשוב לדעת שאלו הן מערכות פחות מתקדמות, נוחות ויעילות – הביאו זאת בחשבון.

לסיכום

פתיחת חשבון מסחר עצמאי היא הדרך שבה נבצע מסחר בשוק ההון כאשר נבחר לעשות זאת בעצמנו. למסחר עצמאי יש לא מעט יתרונות והעיקרי שבהם הוא הפוטנציאל הרווחי הגדול. עם זאת, חשוב לזכור שמסחר עצמאי מצריך לא מעט השקעה של זמן ואנרגייה וחשוב לעשות זאת באופן מושכל ואחראי. אם גם אתם שוקלים לסחור באופן עצמאי ומרגישים שזה משהו שעשוי להתאים גם לכם – אנו ממליצים בחום להירשם ללימודי שוק ההון של מכללת פסגות. תוכלו לבחור באחד או יותר משבעת קורסים המוצעים לרמות התקדמות שונות, להתחיל לתרגל מסחר ״על יבש״ ו״על רטוב״ מהרגע הראשון, לקבל את כל הכלים מהמרצים הטובים ביותר בישראל בשוק ההון וגם גישה מלאה למערכת לומדה חכמה ונוחה במיוחד. הצטיידו בכלים שישמרו עליכם ויסייעו לכם להרוויח באמת. בהצלחה!

מתעניינים בקורס? השאירו פרטים ונתקשר אליכם בהקדם

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

יועצי הלימודים שלנו זמינים עבורך, וישמחו לעזור!

דילוג לתוכן